ΗΜΕΡΙΔΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΙΣΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΑΦΙΣΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΑΦΙΣΑ

Συνεργασία για την Παιδεία και τον Πολιτισμό: Ένα Μήνυμα Έναρξης Σχολικής Χρονιάς από τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την έναρξη αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, ας αναπολήσουμε τα λόγια του μεγάλου παιδαγωγού John Dewey, που ανέφερε: "Η παιδεία δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, αλλά η ίδια η ζωή." Αυτή η φράση αποτελεί υπενθύμιση ότι η εκπαίδευση δεν είναι απλά μια προετοιμασία για το μέλλον, αλλά μια εμπειρία που ζούμε καθημερινά.

Στον τομέα της καλλιέργειας των πολιτιστικών θεμάτων στο δημοτικό, η δουλειά μας επηρεάζει την κοινωνική, πολιτισμική και αισθητική ανάπτυξη των μαθητών μας. Κάνοντας τα παιδιά μας συνειδητά πολίτες και ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητά τους, προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να ανθίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Αγκαλιάζοντας την διαπολιτισμικότητα και τη συμπερίληψη, προσφέρουμε στους μαθητές μας μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία που τους βοηθά να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ανοικτό μυαλό και αμοιβαίο σεβασμό.

               Επιπλέον, με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του πρώτου σεμιναρίου με τίτλο: "Εκπαιδευτικός  λογοτεχνικός - ιστορικός περίπατος” στην Πλάκα  με αφορμή την επέτειο του 1940. Αυτό το σεμινάριο προσφέρει μια ευκαιρία να εμβαθύνετε στον πολιτισμό και την ιστορία της εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την πρακτική ενημέρωση και την εξερεύνηση της περιοχής της Πλάκας στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού λογοτεχνικού και ιστορικού περιπάτου.

               Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη πολιτισμικές εμπειρίες και προσωπική ανάπτυξη. Ας συνεργαστούμε ενισχύοντας τον πολιτισμό και την παιδεία στην εκπαίδευση των παιδιών μας μέσω των Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Π.Θ.), τα οποία αποτελούν μια δημιουργική διαδικασία με στόχο την ανάπτυξη της αισθητικής αντίληψης, της έκφρασης, της κατανόησης, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της δημιουργίας στοιχείων πολιτισμού.

Με εκτίμηση,

Νίκος Καμήλος

Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων- Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΦΙΣΑ

ΑΦΙΣΑ

ΑΦΙΣΑ

Έγκριση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχ. έτους 2022-2023

Ανακοινοποίηση Απόφασης Έγκρισης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2022-2023